Aquesta línia desenvolupa recerca sobre processos hidrològics en conques de drenatge, els efectes dels canvis d'usos sobre l'escolament i l'erosió i, especialment, sobre els processos morfosedimentaris a la xarxa fluvial i la variabilitat i magnitud dels mateixos. Els balanços d'aigua i sediment el conques mediterrànies i les alteracions degudes a la regulació constitueixen un eix central dels treballs.
 

Els objectius específics son:


• Anàlisi i modelització de recursos i processos hidrològics de les masses d’aigua superficials i  subterrànies

• Estudi dels processos físics i geomorfològics en sistemes aquàtics

• Estudi de la dinàmica de sediments en sistemes fluvials.

• Elaboració d'eines de suport per a la planificació i gestió dels recursos hídrics en relació als efectes del canvi climàtic i l’escassetat d’aigua

 

Investigadors/es

Ramon J. Batalla
Research Professor (UdL Associated)
rbatalla@icra.cat

Professor de Geografia Física a la Universitat de Lleida (UdL). Geomorfòleg fluvial, desenvolupa la seva investigació en els camps de la mesura i la modelització de processos fluvials, especialment el transport de sediments, els impactes antròpics a les conques de drenatge i la dinàmica fluvial a les àrees de clima mediterrani, la gestió dels cabals i els sediments en rius regulats, la hidrologia fluvial, la restauració de rius i l'Eco-Geomorfologia. Participa i dirigeix ​​projectes competitius a nivell nacional i internacional. Ha realitzat y publicat treballs de recerca en col·laboració amb la Universitat Lliure de Berlín, la Universitat de Califòrnia a Berkeley, la Universitat d'Aberdeen, la Universitat de les Illes Balears, la Universitat d'Alcalá, la Universitat de Potsdam i la Universitat de Aberystwyth (Gales), entre d'altres.

Dirigeix ​​el Grup de Recerca Dinàmica Fluvial-RIUS (per a més detalls veure www.fluvialdynamics.com)

 


 

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar