L’objectiu d’aquesta línia és el control de la qualitat de l’aigua, en referència a la contaminació per part de compostos d’origen antropogènic.

Les línies d’investigació específiques inclouen per una banda el desenvolupament de mètodes analítics per a la determinació de contaminants emergents i per l’altra, l’estudi de l’origen, transport i impacte ecològic d’aquestes substàncies en el medi ambient, amb l’objectiu de conèixer les fonts i processos que controlen la seva distribució i la dels seus possibles efectes sobre l’ecosistema i la salut humana.
 

Els objectius específics són:

· Desenvolupament de mètodes analítics per a la determinació de l'emergència i prioritat dels contaminants

· Determinació de l'aparició de contaminants en àrees seleccionades

· Investigació de la destinació dels contaminants

· Estudi dels efectes combinats dels contaminants i a nivell dels ecosistemes

· Identificació dels contaminants i les àrees geogràfiques que mereixen una atenció especial


Investigadors/es

 


Sara Rodríguez-Mozaz
Research Scientist 
srodriguez@icra.cat

La seva investigació es basa en l’estudi de l’origen, destí i impacte ambiental de diferents tipus de contaminants emergents (incloent fàrmacs,  disruptors endocrins i els seus productes de transformació)  en aigües naturals i altres compartiments ambientals com la biota. Per altra banda, també estudia l’eliminació dels esmentats contaminants durant tractaments alternatius de depuració d’aigua, principalment destinats a la seva reutilització. Ha treballat en diferents projectes a nivell nacional i internacional, com per exemple, ECsafeSEAFOOD (EVK1-CT-2000-00045) i StARE (EU, 2013 Water JPI Pilot Call: 2015-2023). Actualment participa en els projectes europeus HYDROUSA (EU 2018 H2020.;  2018-2022) i SCORE-Water (EU 2018 H2020. GA n.820751; 2019-2023), així com també en el projecte del pla nacional PLAS-MED (CTM2017-89701-C3-2-R; 2018-2020).


María José Farré
Research Scientist 
Contracte cofinançat per l'Agència Estatal d'Investigació de l'Ministeri de Ciència i Innovació i el Fons Social Europeu en el marc de el Programa Ramón i Cajal (AEI-FSE / RYC-2015-17108).
mjfarre@icra.cat

Maria José és una especialista en el tractament de l’aigua, i la seva investigació està centrada en entendre els mecanismes d’oxidació de contaminants, matèria orgànica i inorgànica durant el tractament de l’aigua potable i aigua residual. Els seus interessos científics estan relacionats amb la formació i destí dels subproductes de la desinfecció (DBPs) durant la producció de aigua. Els DBPs nitrogenats, clorats, bromats i iodats estan inclosos en el seu pla d’investigació, així com els desinfectants convencionals i alternatius.


Lúcia H. Santos
Postdoctoral Researcher Advanced

lhsantos@icra.cat

La seva recerca es basa en l'avaluació del risc ambiental que representen els contaminants emergents per als organismes no diana. Participa en estudis ecotoxicològics per l’evaliació de l'impacte, la bioacumulació, la toxicitat i la interacció de diferents contaminants orgànics (ex. productes farmacèutics, productes de cura personal, nanopartícules, microplástics) en organismes no diana com el biofilm, els macroinvertebrats i els peixos. També realitza estudis metabolòmics. Un altre dels seus interessos científics consisteix en el desenvolupament de metodologies analítiques per a la determinació de productes farmacèutics, metabòlits i productes de transformació en matrius ambientals, així com en el seu monitoratge en el medi ambient. Ha participat en projectes nacionals i internacionals com ECsafeSEAFOOD (GA n ° 311.820) i Nano-Transfer (ERA SIINN PCIN-2015-182-C02-02). Actualment participa en el projecte nacional PLAS-MED (CTM2017-89701-C3-2-R) del Ministeri d'Economia i Competitivitat.


Mira Celic
Postdoctoral Researcher
mcelic@icra.ca


Marta Turull
Postdoctoral Researcher
mturull@icra.cat


Patricia Aguilar
Postdoctoral Researcher
paguilar@icra.cat


Santiago N. Otaiza
Postdoctoral Researcher
sotaiza@icra.cat


Lucas L. Alonso
Postdoctoral Researcher
lalonso@icra.cat


Sofia Semitsoglou
Postdoctoral Researcher
ssemitsoglou@icra.cat


Angela I. Pedregal
Predoctoral Researcher
apedregal@icra.cat


Francisco A. Zafra
Predoctoral Researcher
fzafra@icra.cat


Maria Pau Garcia
Predoctoral Researcher
mpgarcia@icra.cat


Saida Martí
Research Tech. Adv.
smarti@icra.cat


Núria Claramunt
Research Tech. Adv.
nclaramunt@icra.cat


 


 


 


 

 

 

 

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar