L’objectiu d’aquesta línia és el control de la qualitat de l’aigua en processos de tractament d'aigües residuals i potables.

Les línies específiques de recerca comprenen, d'una banda, l'estudi de la destinació i el comportament dels contaminants en els tractaments convencionals i avançats d'aigües residuals i potables i d'altra banda, l'estudi dels processos de transformació i la identificació dels productes derivats per tal de millorar la comprensió de les fonts i els processos que controlen la distribució de contaminants en el medi ambient.

 

Els objectius específics són:

• Estudi de la presència, la destinació i el comportament dels contaminants en els tractaments biològics convencionals d'aigües residuals

 • Destinació i comportament dels contaminants en els tractaments avançats d'aigües residuals d'origen domèstic i industrial (tecnologia de membranes, processos d'oxidació avançada)

 • Clarificació dels processos de biodegradació dels contaminants

 • Estudi de la transformació dels contaminants i la seva distribució entre les fases sòlida i líquida

 • Avaluació de la rellevància ecotoxicològica dels contaminants emergents

 • Identificació de nous contaminants procedents de la depuració de l'aigua (subproductes de la ozonització, cloració)

 

Investigadors/es:


Mira Petrovic
Research Professor (ICREA)
mpetrovic@icra.cat

Professora d'Investigació ICREA des de 2005. És doctora en Química Analítica (Universitat de Zagreb, Croàcia, 1995). El seu principal camp de recerca és l’estudi del destí i el comportament dels contaminants orgànics emergents (fàrmacs i disruptors endocrins) en tractaments d'aigua residual i potable. Les línies específiques de recerca inclouen: (i) l’estudi de les transformacions biòtiques i abiòtiques dels contaminants emergents, identificació dels productes de transformació, elucidació de les vies de transformació, (ii) estudi de la presència i distribució de contaminants emergents en el medi aquàtic i avaluació del risc ambiental. Ha participat en projectes internacionals, com ara els projectes del 6PM SEDNET, NORMAN, EMCO, INNOVA-MED, Aquaterra, i els projectes nacionals com el Consolider SCARCE.

 

EDITORA DE LLIBRES I REVISTES CIENTÍFIQUES

Petrovic, M. – Membre del Consell Assessor editorial de Science of the Total Environment (STOTEN), (Elsevier, Amsterdam, Netherlands) 2012 fins actualitat.

Petrovic, M. - Editor-en-cap de Trends in Environmental Analytical Chemistry (TrEAC), (Elsevier, Amsterdam, Netherlands) 2013 fins actualitat.

Per a més informació feu clic aquí

 


Meritxell Gros
Research Fellow (RyC)
Contracte cofinançat per l'Agència Estatal d'Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació i el Fons Social Europeu en el marc de el Programa Ramón i Cajal (AEI-FSE / RYC2020-030324-I).
mgros@icra.cat


M. Isabel Cadena
Postdoctoral Researcher
icadena@icra.cat


Nonito Ros
Predoctoral Researcher
nros@icra.cat


Elisa García
Research Technician
egarcia@icra.cat


Natalia Sáez
Research Tech. Adv.
nsaez@icra.cat


 

 


 


 



 

 

 

 

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar