La línia de recerca es centra en conèixer com la qualitat de l’aigua afecta la composició de les comunitats microbianes i, el que és més important, com l’activitat d’aquestes afecta la qualitat de l’aigua en els sistemes aquàtics,tan naturals com artificials.

Els objectius específics són:

• obtenir més informació sobre la presència d'antibiòtics en el medi acuàtic

 • la capacitat per exercir una pressió selectiva sobre les poblacions bacterianes

 • analitzar l'impacte de les activitats antropogèniques sobre la prevalença de gens de resistència i l’aparició de noves soques resistents

 

Investigadors/es

 


Carles Borrego
Research Professor (UdG Associated)
cborrego@icra.cat

Professor Titular de Microbiologia a la Universitat de Girona i coordinador del Grup d’Ecologia Microbiana Molecular (gEMM, Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat de Catalunya) de l’Institut d’Ecologia Aquàtica. És llicenciat en Ciències Biològiques (UAB, 1990) i Dr. en Biologia (UdG, 1996). La seva recerca es dóna en el camp de l’ecologia microbiana de sistemes lacustres, especialment llacs estratificats on la generació d’interfases òxico-anòxiques permet el desenvolupament de comunitats molt complexes i punts calents d’activitat microbiana. En l’actualitat el seu grup està investigant en aquests ambients la diversitat i dinàmica d’arqueus no cultivats, amb especial atenció a l’impacte de la seva activitat en el cicle biogeoquímic del carboni i del sofre, tant en el compartiment planctònic com en el sediment. Manté un especial interès en poder superar la baixa cultivabilitat d’aquests procariotes i aconseguir-ne aïllaments que permetin caracteritzar-los des del punt de vista metabòlic, fisiològic i genòmic.


Jose Luís Balcázar
Research Scientist 
jlbalcazar@icra.cat

Investigador a l’ICRA. Va rebre el seu doctorat en Patologia Animal per la Universitat de Saragossa (2006) i realitzà la seva formació postdoctoral a l’Institut d’Investigacions Marines (IIM-CSIC). La seva línia d’investigació està orientada a l’estudi de la diversitat microbiana i funció en ambients aquàtics. Ha publicat més de 25 artícles científics i capítols de llibres sobre microbiologia.  
 


Oriol Sacristán

Postdoctoral Researcher Advanced
osacristan@icra.cat


Marie Rescan
Postdoctoral Researcher Advanced
mrescan@icra.cat


Carlos O. Lomeli
Postdoctoral Researcher Advanced
olomeli@icra.cat


María Eugenia Valdés
Postdoctoral Researcher
mevaldes@icra.cat


Alejandro Sanchis
Research Tech. Adv.
asanchis@icra.cat


Katri Sharma
Predoctoral Researcher
ksharma@icra.cat


Alicia Aranda
Research Tech. Adv.
aaranda@icra.cat


Anna Picó
Predoctoral Researcher
apico@icra.cat


Pamela Colman
Predoctoral Researcher
pcolman@icra.cat



 


 


 

 

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar