La línia de recerca centra la seva activitat primer en el desenvolupament de models matemàtics i sistemes basats en el coneixement com a eines per assolir una gestió òptima de l’aigua i segon en contribuir a noves fonts d’energia sostenibles.

Amb voluntat d’aplicació, la recerca en el primer topic planteja una aproximació integral als sistemes de sanejament considerant els aspectes ambientals, legislatius econòmics i socials en línia amb la Directiva Marc Europea de l’Aigua. En el segon cas, el principal objectiu és obtenir un catalitzador d’oxidació de l’aigua amb gran potencial per a la producció d’hidrogen.
 

Els objectius específics són:

· Desenvolupament d'eines de simulació per a l'anàlisi i el redisseny d'unitats i instal·lacions de tractament d'aigües

· Modelització dels processos que tenen lloc en el cicle urbà de l'aigua, especialment considerats de forma integrada

· Desenvolupament de sistemes d'ajuda a la decisió com a element d'integració de coneixement quantitatiu, qualitatiu i de processos de participació


Investigadors/es



Joaquim Comas
Research Professor (UdG Associated)
jcomas@icra.cat


Professor titular d’universitat del Departament d’Enginyeria Química de la Universitat de Girona (UdG), és Llicenciat en Ciències Químiques (UAB, 1993), MSc en Tecnologies Ambientals (UdG, 1995) i Dr. Enginyer Industrial (UdG, 2000).  Ha participat en diversos projectes de recerca nacionals i internacionals així com també en diversos contractes d’innovació i transferència de tecnologia amb l’administració i empreses del cicle urbà de l’aigua. Les seves àrees de recerca inclouen els sistemes d’ajuda a la decisió multicriteri i eines d’avaluació (com l’anàlisi del cicle de vida i la petjada hídrica) per la gestió sostenible i integrada de les infraestructures del cicle urbà de l’aigua, modelització i control de sistemes de sanejament, sistemes integrats de membrana (MBR+NF/OI) per reutilització de l’aigua, i eliminació de microcontaminants en el cicle urbà de l’aigua. Al 2006 va ser guardonat amb el premi Early Career Research Excellence de la international Environmental Modelling and Software society (iEMSs). 


Lluís Corominas

Research Scientist 
lcorominas@icra.cat

Vaig obtenir la llicenciatura i el doctorat en ciències ambientals i un postgrau en enginyeria ambiental a la Universitat de Girona (Catalunya). Vaig realitzar una estada postdoctoral de 3 anys a la Université Laval (Québec, Canadà) abans d’incorporar-me a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA, Catalunya).

Soc un científic amb experiència en l'anàlisi integrat del cicle urbà de l’aigua. La meva recerca se centra en la comprensió de les dinàmiques de l’aigua i dels seus contaminants en col·lectors, estacions depuradores d’aigües residuals i rius, per la millora dels ecosistemes i de la salut humana. Soc expert en monitorització, modelització i control, i m’apassiona la sostenibilitat i la resiliència. La meva principal activitat investigadora actual se centra en l’epidemiologia basada en l’anàlisi de les aigües residuals mitjançant els següents projectes: SCOREwater (https://www.icra.cat/projectes/smart-city-observatories-implement-resilient/135), ESAR-NET (https://www.esarnet.es/), SCHEME (http://www.icra.cat/projects/scheme-sewage-chemical-information-mining/150), SARSAIGUA (https://sarsaigua.icra.cat/) i VIRWASTE.

Per a més informació feu clic aquí

 


Josep Pueyo
Postdoctoral Researcher
jpueyo@icra.cat


Neus Collado
Postdoctoral Researcher
ncollado@icra.cat


Henry Beral
Postdoctoral Researcher
hberal@icra.cat


Silvia Busquets
Research Technician Advanced
sbusquets@icra.cat


Massimiliano Riva
Research Technician
mriva@icra.cat


Luz Karime Sánchez
Support Research Technician
lksanchez@icra.cat


 


 


 


 


 


 

 


 


 

 


 

 


 

 

 

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar