AI3. Sistemes fluvials

Els objectius generals són posicionar-nos com a centre de recerca de referència dins l’àrea Mediterrània en quan a els efectes del canvi global (recents i futurs) en el funcionament dels ecosistemes fluvials, i desenvolupar una recerca de caire transversal a nivell de xarxa fluvial en que es considerin tots els ambients aquàtics, així com la seva interacció amb el medi terrestre. Específicament, hi ha 3 línies de recerca dins d’AI3: i) estudi de l’efecte de les alteracions de cabal i temperatura en els fluxes de Carboni en sistemes fluvials; ii) estudi dels efectes dels cabals baixos (sequera hidrològica) en el funcionament dels biofilms fluvials i en els cicles biogeoquímics; iii) estudi dels serveis ecosistèmics.

Els objectius específics són:

· Estudi biogeoquímic dels sistemes fluvials

· Estudi dels canvis en l'estructura biològica i funcionament en sistemes fluvials, en relació amb els canvis climàtics i globals

· Estudi del comportament hidrològic i biològic en diferents ecoregions

· Avaluació i quantificació dels serveis ecosistèmics

· Combinació de know-how entre conservació i ús dels recursos aquàtics
 

 

Investigadors/es


Sergi Sabater
Research Professor (UdG Associated)

ssabater@icra.cat

La seva trajectòria investigadora se centra en l’ecologia dels ecosistemes fluvials. Les seves línies preferents de recerca es concreten en l’ecologia de les algues i dels biofilms en rius, l’ecotoxicologia dels biofilms, el metabolisme i funcionament dels sistemes fluvials i els efectes del canvi global sobre els sistemes fluvials.


Vicenç Acuña
Research Scientist
vicenc.acuna@icra.cat

Aquest investigador centra els seus esforços en 3 línies de recerca. La primera es l’estudi de l’efecte de les alteracions de cabal i temperatura en els fluxes de Carboni en sistemes fluvials. La segona es centra en l’estudi específic dels efectes dels cabals baixos (sequera hidrològica) en el funcionament dels biofilms fluvials i en els cicles biogeoquímics. La tercera rau en la interfase de l’economia i la ciència d’ecosistemes, doncs tracta els serveis ecosistèmics. Ha publicat nombroses publicacions en revistes SCI. Està involucrat en projectes de recerca tant internacionals com nacionals.

Per a més informació feu clic aquí
 


Xavier Garcia
Postdoctoral Researcher
xgarcia@icra.cat


Margot Sepp
Postdoctoral Researcher Advanced
msepp@icra.cat



Paula Gabriela Córdoba
Predoctoral Researcher

Contracte finançat per la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc del Programa FI (2022 FI_B1 00105).
pcordoba@icra.cat


Laia Verdura
Predoctoral Researcher

Contracte finançat per la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc del Programa FI (2022 FI_B_00168).
lestrada@icra.cat


Javier Ortiz
Predoctoral Researcher
jortiz@icra.cat


Pau Giménez
Research technician
pgimenez@icra.cat


Oliu Llorente
Research Tech. Adv.
ollorente@icra.cat


Lorena C. Cojoc
Research Tech. Adv.
lcojoc@icra.cat


Paula Siñeriz
Support Res. Tech.
psineriz@icra.cat


Neus Besolí
Research Technician
nbesoli@icra.cat


Joan Saló
Research Technician
jsalo@icra.cat


 


 


 


 




 

 


 

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar